13 – Losse fragmenten

In de herfst is buitenspelen ook erg leuk! Als we blijven bewegen krijgen we het ook niet koud :)
De kinderen waren druk in de weer met de fietsen door ‘de wasstraat’ halen. James, de kat, komt ook graag even kijken alsof hij de opzichter is.

De wasstraat

De wasstraat

Zowel binnen als buiten is het leuk spelen met een doos!
Dit keer was de doos een bed, een bad, en een doel voor de bal :)

Een doos

Een doos

We zijn erg blij dat we een jong koppeltje konijnen hebben kunnen verwelkomen. En gelukkig gaat het goed met ze, en zijn ze al helemaal thuis. Zodra we naar buiten gaan komen ze voor het hek zitten kijken en vragen ze of we komen knuffelen <3

Franse Hangoor koppel

Franse Hangoor koppel

Ik heb weer de EHBO voor kinderen en baby’s gevolgd en gehaald. Het verbandje mochten we meenenemen, en dat is erg leuk speelmateriaal voor de kinderen.
Ze waren direct de beste dokters voor elkaar.

Een verbandje aanleggen

Een verbandje aanleggen

We hebben de metallofoon weer neergezet. Het is mooi om te zien dat alle kinderen, nog kruipend of al hard kunnen rennen, direct erop af gaan om te kijken, onderzoeken en zelf muziek te maken. Muziek zit in elk kind, in elk mens <3

Metallofoon

Metallofoon

We zijn erg blij met onze nieuwe aanwinst: een wobbel!
De kinderen expirimenteren er zelf dagelijks mee. Ze gebruiken hem als schommel, of loopbrug. Ze laten er auto’s overheen en onderdoor rijden. Het is ‘open speelgoed’ wat ervoor zorgt dat kinderen er van alles mee kunnen maken en dat de wobbel van alles kan zijn. Open speelgoed prikkelt de fantasie en creativiteit van kinderen en stimuleert hen buiten vaste kaders te denken.

Wobbel

Wobbel