12 – Op kastanje expeditie

Er zijn hier rond Elspeet verschillende tamme kastanjebomen. En bij de molen staat een wilde kastanje. Het werd hoog tijd om op onderzoek uit te gaan. Eerst naar de molen!
Het is prachtig weer, en met de molen op de achtergrond zorgt dit voor een heel idyllish plaatje. De kinderen zochten en zochten maar we vonden slechts 1 kastanje. Sowieso hebben de bomen dit jaar niet zo veel vruchten, en wellicht waren we wat aan de late kant van het jaar 😉 Maar dat mocht de pret niet drukken. We vonden immers wel een paar paddenstoelen! En kastanjebladeren.

Daarna gingen we verder naar de tamme kastanjes. Hiervan vonden we er genoeg. De kinderen voelen voorzichtig aan de prikkelbol. Het zijn net egeltjes hé.
Buiten de kastanjes die we vonden was er ook genoeg te beleven op deze plek! We hoorden letterlijk de kastanjes uit de bomen vallen. Van ‘plok plok plokkerdeplok’ roetsten de kastanjes naar beneden. Ook was dit een plek met allerlei smalle en heel erg heuvelachtige paadjes.
De kinderen lopen omhoog en weer naar beneden. De een zo snel hij kan, de ander uiterst voorzichtig. Intussen gluurt de zon door de herfstbladeren naar de vrolijke kinderen die helemaal op gaan in alles wat ze zien en horen.

Weer thuis bekijken we de verschillende kastjes met hun bladeren. De tamme en wilde kastanje zijn erg verschillend maar ook weer niet! Dat was een leuke expeditie

 • 12 – Een ochtend ommetje
  12 – Een ochtend ommetje
 • 11 – Blaadjes regen!
  11 – Blaadjes regen!
 • 15 – Wij gaan op blaadjesjacht!
  15 – Wij gaan op blaadjesjacht!
 • 14 – Herfstboom
  14 – Herfstboom