11 – Feestbrood (pizza)

In de feestweek hebben we ook pizzabrood gebakken!
Hieronder het recept:

Voor het deeg:
500 gram bloem
300 gram water
2 theelepels zout
Scheut olijfolie
2 theelepels gist

Voor de vulling:
Kruiden zoals oregano, rozemarijn
Ham plakjes
Tomatenpurree
Geraspte kaas
Andere vulling, wat je lekker vind

Kneed het deeg in de broodbakmachine op een kneedstand, of kneed het deeg minstens 10 minuten tot het soepel en luchtig is.
Laat het deeg minstens een uur rijzen.
Bestuif een werkblad met bloem en rol het deeg zo vierkant mogelijk uit.
Smeer tomatenpurree op het deeg.
Verdeel plakjes ham over het deeg.
Bestrooi de ham met geraspte kaas een kruiden.
Voeg eventueel nog andere vulling toe.
Rol de pizza op.
Snijd gelijke plakken van 2 cm breed van de pizza rol. Pak een plakje op en leg die voorzichtig op een ingevette bakplaat. Leg de plakjes niet te strak tegen elkaar aan.
Laat het pizzabrood nog 30-45 min rijzen, voor sneller resultaat kun je ook de oven gebruiken op 30 graden.
Bak het pizzabrood in 20-30 min gaar op 200 graden.
Eetse!

  • 10 – Feestbrood (rozijnen)
    10 – Feestbrood (rozijnen)
  • 09 – 7 Jaar Omilia – Uitnodigingen stempelen
    09 – 7 Jaar Omilia – Uitnodigingen stempelen
  • 03 – Sloffen voor de koning
    03 – Sloffen voor de koning
  • 14 – Wie jarig is trakteert…
    14 – Wie jarig is trakteert…

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>