06 – Wit landschap

Wit landschap

Even een paar maanden terug, naar het “poolthema”.
Het leuke is dat het toch een paar dagen hier heeft gesneeuwd en de kinderen dit dit jaar in het echt hebben kunnen ervaren.
We maken een winterlandschap. Dit is een “groepsopdracht” en de kinderen maken zo samen een kunstwerk. Als ik ze zo zit te observeren is het weer fantastisch om de verschillen tussen de kinderen op te merken. Het ene kind maakt van de wattenstaafjes vormen zoals een vierkant en een huis. Een ander kind zet de wattenstaafjes rechtop op het plakfolie. Zo ontstaat er een 3D effect. Leuk om te merken ook, dat wat de kinderen een jaar geleden hebben geleerd; namelijk dat het een geluidje maakt als je watten uit elkaar trekt, is blijven hangen. Want ik wordt er direct weer op gewezen dat het geluid maakt 😉 Uiteindelijk ontstaat er een prachtig winterlandschap. Van de wattenschijfjes maken ze sneeuwpoppen en sneeuwballen. Er zijn ook veel sneeuwwolken te zien.
We hangen hem op voor het raam, tegen de zon in. Dat geeft een prachtig effect :)

Nodig:

Plakfolie, plak het met tape op de tafel met de plakkant naar boven
Wattenstaafjes
Watten
Wattenschijfjes

 • 01 – Sneeuwbal koekjes
  01 – Sneeuwbal koekjes
 • 07 – Zintuigentafel – Gerst
  07 – Zintuigentafel – Gerst
 • 01 Zintuigentafel “Knikkers en houtsnippers”
  01 Zintuigentafel “Knikkers en houtsnippers”
 • Blog 62 – Voelbad
  Blog 62 – Voelbad

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>