Ziek zijn

Tik Tak bij Omilia – Ziek zijn

De kinderen hadden erg veel zin in een nieuwe Tik Tak voorstelling…
Zodoende heb ik er weer een voorbereid met als thema “Ziek zijn”. Dit sluit mooi aan bij het projectje waar we nu in zitten.

De kinderen moesten erg lachen om de mandarijn, die tevoorschijn kwam toen het huisje open ging…
Ook het volgende spelletje vonden ze erg grappig… Vooral dat er als laatste een koe tevoorschijn kwam. Ze hadden wel door dat de koe niet in het rijtje hoorde 😉

De kinderen raadden wat de puzzel met de vier stukjes was. Een ambulance! Die hadden ze ook geknutseld deze week en zo herkende ze hem direct.
Bij de dansende stethoscoop viel het ze op dat er hartjes te zien waren.

Na de voorstelling hebben we alle materialen bekeken en verteld waarom ze langs kwamen. Zo is een bosje bloemen erg fijn als je ziek bent, en heeft een dokter een dokterskoffer bij zich.
Om gezond te blijven is het verstandig om fruit te eten, vandaar de mandarijnen.
Daarna hebben de kinderen zelf met de materialen gespeeld. Het is heel leuk om te zien dat ze dan na spelen wat ze hebben gezien; de stethoscoop laten dansen, toren bouwen met de blokken, het ei onder het bekertje verstoppen, enz.

 • Herfst
  Herfst
 • Lente
  Lente
 • Lentefeest
  Lentefeest
 • Blog 18 – Ziek zijn – “CliniClown”
  Blog 18 – Ziek zijn – “CliniClown”

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>