Blog 10 – Kuikentje Kip – De kuikenbak

Kuikentje Kip (1)

Over een week komen er een aantal kuikens bij ons logeren!
Om de kinderen hier een beetje op voor te bereiden, en omdat het zo’n leuk onderwerp is, doen we er allerlei activiteiten bij.

De kuikenbak (sensomotoriek tafel)

We hebben de sensomotoriek tafel gevuld met allerlei materialen, en zo ontstond er een kuikenbak. Deze kuikenbak is razend populair. De kinderen staan er ’s morgens al bij te wachten tot hij open gaat, en als ze uitgespeeld zijn, dan staan ze na een tijdje weer bij de bak.

In de bak zitten allerlei materialen die iets met het thema te maken hebben: kuikentjes, kippen en een haan. Eierdopjes, eierdoos, eierlepels en plastic eieren. Verder nog wat boomschijfjes, potjes en een paar kilo schelpenzand. Van een verpakking hebben we een kippenhok gemaakt.

De kinderen genieten er enorm van. Elke keer dat ze ermee spelen, spelen ze een ander spel. Ze vullen de eierdoos, het kippenhok en potjes met schelpenzand. De ene keer met een lepeltje, de volgende keer gebruiken ze de boomschijfjes ervoor als lepel.
Ook de eierdopjes worden gevuld. Met eieren, of schelpenzand.

De materialen veranderen ook, in de fantasiewereld van de kinderen.
Een eierdopje gevuld met zand = een kopje koffie.
Een pot vol zand = een pot appelstroop.

Wat ook bijzonder is om te zien dat het ene speelmoment er druk overlegd wordt, over hoe het spel gespeeld moet worden en wie wat moet doen. En het andere speelmoment is het muisstil en hoor je het zand door de vingers glijden. Zo geconcentreerd zijn ze dan bezig.

Nodig:

Sensomotoriek tafel (grote doorzichtige bak, of een zand/water tafel)
Schelpenzand
Kuikens
Kip en haan
Kippenhok (kan je maken van bijvoorbeeld een melkpak)
Eierdoos
Plastic of houten eieren
Eierlepels
Potjes
Houten schijfjes
Enz…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *