02 – Warme broodjes

Warme broodjes

De kinderen lunchen hier dagelijks met vers gebakken brood. Omdat er zoveel brood dan wordt gegeten, hebben we daar een broodbakmachine voor.
Ze helpen daar ook vaak aan mee.

Maar een brood maken helemaal met de hand is helemaal een feestje.
Bijkomend voordeel; het is ook een fijne activiteit voor de fijne motoriek, en zintuigen. Het deeg is zachter dan klei en daardoor erg fijn voor de kleine kinderhandjes.
We hebben samen een deeg gemaakt, en daarna heeft iedereen flink gekneed.

Na de eerste rijs hebben we het deeg verdeeld in vijf stukken zodat iedereen een eigen vorm brood kon maken. Er zijn vogelhuisjes gemaakt, en een broodje met een kers erop, en naamloze broodjes.
Bij het avondeten hebben we ze opgegeten, met een heerlijke bloemkool-selderij soep.
Mmmmm jammie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *