Overige informatie

Slapen

Ik vind het belangrijk dat elk kind in zijn of haar eigen vertrouwde bedje kan slapen. Daarom ontvang ik van de ouders elke week schoon beddengoed. Aan het eind van de opvangweek geef ik het beddengoed weer mee zodat het de week daarop weer schoon terug gegeven kan worden.

Zindelijkheidstraining

Als ouders besluiten dat het tijd is om te beginnen met zindelijkheidstraining help ik hier graag aan mee door er tijdens de opvang ook actief mee bezig te zijn. Ik vraag van ouders om voor het kind een wc-verkleiner te kopen zodat dit herkenbaar is voor het kind en ook de hygiƫne wordt hiermee gewaarborgd.

Kleding

Tijdens de opvang mogen de kinderen buiten spelen. Hierdoor kunnen de kinderen vies worden. Voor elk kind heb ik een bakje waarin een paar setjes kleding zit. Dit voorkomt dat ouders elke dag met een grote tas kleding naar de opvang komen.

Om de nette kleren netjes te houden ontvang ik graag een set kleren voor het buitenspelen, inclusief regenpak en laarzen, en een set waarin ze naar hartelust mogen knutselen en kliederen.

Binnen lopen we niet op buitenschoenen rond. Sloffen of sokken met noppen zijn een prima alternatief. Dit doen we bewust omdat kinderen kruipen en op de grond spelen.

Verzorgingsproducten

Melkpoeder en luiers kunnen gewoon in een pak worden meegegeven. Als de voorraad bijna op is geef ik dit aan zodat ouders dit op tijd weer mee kunnen geven. Ik heb er geen problemen mee als een kindje wasbare luiers draagt.

Flessen en spenen kunnen ook in het bakje bewaard worden zodat ouders dit niet elke dag hoeven mee te nemen.

Eten en drinken

Ik verzorg de maaltijden voor de kinderen zoals de fruithap, lunch, middagtussendoortje en avondeten. Indien de vraagouder liever zelf eten meegeeft is dit ook prima. Ook het drinken verzorg ik voor de kinderen.