Blog 40 – Jaarproject: elke week een schilderij (week 17 – 23)

Jaarproject: elke week een schilderij (week 17 – 23)

Een kind is volop in ontwikkeling. Over een jaar is het kleine mini mensje al een heel stuk verder ontwikkelt dan nu. Het lijkt me leuk om dit proces vast te leggen op een creatieve manier. Daarom dit jaar project. Elke week schilderen de kinderen 1 schilderij. Na een jaar hebben we 52 schilderijen waarin we waarschijnlijk wel diverse ontwikkelingen kunnen zien.
Voor de kinderen is dit ook een leuk project, want ze maken niet zomaar een schilderij. Nee, we hangen het op in de woonkamer en waarderen het schilderij. Buiten dat ik het ├ęcht mooi vind wat ze maken, geeft dit de kinderen een positief gevoel over wie ze zijn en wat ze doen.

Hoogste tijd voor een update! We hebben weer aardig wat schilderijen gemaakt, maar op dit moment geeft mijn dochter de voorkeur aan krijten in plaats van verven. Verven weigert ze, maar krijten daar is ze dol op! Vandaar de keus om wel verder te gaan met het project maar we beperken ons niet tot alleen verf. Krijten is ook prima.
Kijk je mee?

 

 • 02 – We hebben er een geitje bij!
  02 – We hebben er een geitje bij!
 • 22 – Met verf experimenteren
  22 – Met verf experimenteren
 • 21 – Het eerste schilderij
  21 – Het eerste schilderij
 • 18 – Vlinders stempelen
  18 – Vlinders stempelen

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>