Blog 24 – 22 juli 2014 – Verven met de voeten

Kan dat ook? Ja natuurlijk! Je moet wel een omgeving kiezen die vies mag worden, maar verder is dit echt een heel leuk activiteit.

Ik heb de ondergrond, een dikke MDF plaat eerst wit geverfd. Daarna alles klaar gezet. Verschillende tubes verf, droge kleren, en emmer met handwarm water en de tuinslang aansluiten op de kraan. Je hebt ook zwemkleding en droge kleren nodig. O ja, het is wel verstandig om dit op een mooie zomerdag te doen zodat de kinderen geen kou vatten en wel zin hebben in een badje.

Eerst trekken we de zwemkleding aan. De plaat hout leg ik op de grond en dan gaan we beginnen. Eerst een aantal dikke klodders verf op de plaat. Het meisje begint blij te verven met haar handen. Na een poosje leer ik haar hoe ze ook over de verf heen kan lopen en glijden. Dit vindt ze helemaal super om te doen. Wel houdt ik haar vast omdat het best glad is. Omdat we het buiten doen komt er ook wat zand op het schilderij. Maar dit zorgt juist wel voor een mooie structuur.

Als het schilderij naar wens is zet ik de emmer met water buiten en gaat ze lekker badderen. Spelen met water is ook een succes en al spelend verdwijnt de verf ook weer van haar lijf. Ze zat flink onder 🙂

Vanmiddag was het schilderij droog en heb ik het in de woonkamer gezet. Ze stond erbij te glunderen, zo mooi vind ze het!

Nodig:

Dikke plaat hout of iets anders stevigs.
Verschillende kleuren verf
Zwemkleding
Droge kleding en handdoek
Badje met water of tuinslang