Blog 22 – 12 juni 2014 – Jaarproject: elke week een schilderij (week 8)

Jaarproject: elke week een schilderij (week 8)

Een kind is volop in ontwikkeling. Over een jaar is het kleine mini mensje al een heel stuk verder ontwikkelt dan nu. Het lijkt me leuk om dit proces vast te leggen op een creatieve manier. Daarom dit jaar project. Elke week schilderen de kinderen 1 schilderij. Na een jaar hebben we 52 schilderijen waarin we waarschijnlijk wel diverse ontwikkelingen kunnen zien.
Voor de kinderen is dit ook een leuk project, want ze maken niet zomaar een schilderij. Nee, we hangen het op in de woonkamer en waarderen het schilderij. Buiten dat ik het écht mooi vind wat ze maken, geeft dit de kinderen een positief gevoel over wie ze zijn en wat ze doen.

Na 8 weken kan ik wel zeggen dat ik nu al ontwikkelingen zie in het verfgedrag. Het liefst heeft mijn dochter een dikke laag verf op het papier zodat ze er flink in kan tekenen. Dit doet ze met haar vinger. Als het dan een super mooi schilderij is geworden, wist ze alles weer uit. Ze wrijft met haar handen flink heen en weer en dan kan ze weer opnieuw beginnen. Ze wijst de verfpotten aan en als er weer wat klodders op het vel liggen gaat ze eerst met haar vinger iets moois creeren. Vervolgens veegt ze het weer uit.
Het papier dubbelvouwen hoort ook bij het maken van het schilderij.
Vandaag wilde ze veel wit en zo komt het dat het een vrij zomers schilderij is geworden.

Wat heb je nodig

Verschillende kleuren vingerverf
A3 stevig papier
Een schort/theedoek/oud overhemd
Een emmer sop
Een zeil om de tafel mee af te dekken/iets anders als ondergrond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *