Blog 20 – 05 juni 2014 – Jaarproject: elke week een schilderij (week 7)

Jaarproject: elke week een schilderij (week 7)

Een kind is volop in ontwikkeling. Over een jaar is het kleine mini mensje al een heel stuk verder ontwikkelt dan nu. Het lijkt me leuk om dit proces vast te leggen op een creatieve manier. Daarom dit jaar project. Elke week schilderen de kinderen 1 schilderij. Na een jaar hebben we 52 schilderijen waarin we waarschijnlijk wel diverse ontwikkelingen kunnen zien.
Voor de kinderen is dit ook een leuk project, want ze maken niet zomaar een schilderij. Nee, we hangen het op in de woonkamer en waarderen het schilderij. Buiten dat ik het écht mooi vind wat ze maken, geeft dit de kinderen een positief gevoel over wie ze zijn en wat ze doen.

Vandaag heeft mijn dochter weer een mooi schilderij gemaakt. Ze heeft helemaal door hoe het vingerveren moet. Ze wijst naar de potten verf als ze een nieuwe klodder op haar papier wil. Als ik een bepaalde kleur voorstel en die wil ze niet, schud ze nee met haar hoofd en zegt ook echt ‘nee!’. Om te kijken of ze echt een bepaalde kleur niet wil vraag ik vervolgens of ze een andere kleur wil. Die wil ze wel. Maar als ik daarna weer die ene kleur voorstel, die ze niet wilde, blijft ze bij haar besluit.
Ze heeft ook iets nieuws bedacht. Toen het schilderij af was begon te het vel papier dubbel te vouwen. Dit heeft ervoor gezorgd dat het schilderij een mooi effect heeft gekregen doordat het tegen elkaar is gekomen.

Wat heb je nodig

Verschillende kleuren vingerverf
A3 stevig papier
Een schort/theedoek/oud overhemd
Een emmer sop
Een zeil om de tafel mee af te dekken/iets anders als ondergrond

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *