Blog 10 – 10 april 2014 – Spelen met klei

Spelen met klei

Spelen met klei is een leuke bezigheid die je samen met je kind kunt doen, ook al op jonge leeftijd.
Door samen een activiteit te doen leer je je kind beter kennen en wordt de band tussen ouder/verzorger en kind versterkt.

Om te voorkomen dat kinderen de hele kamer door lopen met de klei, zitten we voor dit soort activiteiten netjes aan de keukentafel. Voor mijn dochter was het vandaag de eerste keer dat ze met klei speelde. Ze vond de kleurtjes er interessant uitzien en begon er een beetje mee te spelen. Ik pakte ook een paar kleurtjes en ging mijn eigen gang met kleien. Op deze manier kon ze kijken wat ik met de klei deed. Rollen, plat maken, een balletje ervan maken. Even later begon ze hetzelfde te proberen. Ik legde uit hoe ze iets kon doen en al snel had ze al haar kleurtjes gemengd tot een zwarte massa. Tijdens het kleien benoem ik af en toe de kleuren die de klei hebben.
Het was erg leuk om te zien hoe snel ze doorhad hoe ze met klei kan werken. Ze ging helemaal op in haar spel en had het erg naar haar zin.

Toen ze ’s middags na het middagslaapje de potjes nog op tafel zag staan begon ze er direct naar te wijzen.. Ze wilde graag weer kleien :)

Wat heb je nodig

Verschillende kleuren speelklei
Eventueel vormpjes om figuurtjes te maken

 • 05 – Kuikens
  05 – Kuikens
 • 10 – Spelletje met klei, een rietje en een balletje
  10 – Spelletje met klei, een rietje en een balletje
 • Blog 59 – Herfstklei
  Blog 59 – Herfstklei
 • Blog 09 – Blauwe klei
  Blog 09 – Blauwe klei