Blog 9 – 12 maart 2014 – Laken versieren met handafdrukken

Laken versieren met handafdrukken

Vandaag hebben we een laken versierd met onze handafdrukken. Dit is een kraamcadeautje.
Om te zorgen dat het eindresultaat mooi zou zijn gingen we goed gestructureerd te werk. Één voor één en riep ik de kinderen bij me en maakten we hand voor hand de afdruk. De kinderen die niet aan de beurt waren gingen lekker spelen en wachtten tot ik ze riep. De naam van het kind schreef ik onder de handafdrukken zodat we altijd kunnen zien van wie welke handafdruk is. Om het een leuk effect te geven gebruikten we textielverf met glitters erin.
Het eindresultaat was zeer mooi.

Wat heb je nodig

Ledikantlaken
Textielverf
Dunne kwast
Textielstift
Strijkijzer

Uitvoering

Leg het laken strak op de tafel, en leg er iets onder zodat mocht de verf doordrukken niet je tafel geverfd is. Kwast één hand van het kind in met de verf en laat het zijn hand op het laken drukken. Je kan dit samen doen zodat de afdruk zeker mooi wordt. Druk de vingertjes een beetje aan en dan kan het kindje voorzichtig zijn of haar handje van het laken afhalen.
Het is slim om nu eerst de geverfde hand te wassen, voor je de andere hand gaat afdrukken. Als je meerdere afdrukken van 1 hand wil maken, verf dan wel steeds opnieuw de hand in zodat je altijd een mooie volle afdruk krijgt.
Je kan er met de textielstift zijn of haar naam onder zetten, of een heel andere tekst natuurlijk.
Op het etiket van de textielverf staat waarschijnlijk hoe je het laken moet behandelen om te zorgen dat de verf er niet afgaat. Vaak moet je het textiel dan strijken.

 

 • 02 – Moppereend
  02 – Moppereend
 • Blog 41 – Lampjesslinger
  Blog 41 – Lampjesslinger
 • Blog 35 – Stoplicht
  Blog 35 – Stoplicht
 • Blog 44 – Papa is nummer 1! – 21 juni
  Blog 44 – Papa is nummer 1! – 21 juni