Blog 2 – 12 februari 2014 – Blokjes leggen in een hartje

Blokjes leggen in een hartje

Het is bijna Valentijnsdag! Dit kunnen we natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij laten gaan en daarom gaan we vandaag puzzelen. De kinderen zijn op dit moment bezig om een aantal vormen te leren en daar maken we dan ook gebruik van.
Ik heb zelf een vormenpuzzel gemaakt. De blokken die we gebruikten horen officieel bij een loopwagen. De kinderen hebben al snel door hoe het moet en puzzelen er op los. De blokken die ze daarvoor gebruiken worden echter ook gebruikt om torens mee te bouwen. Dit is niet erg, op deze manier hebben we heel speels stil gestaan bij de verschillende vormen die er zijn.

Wat heb je nodig

Een vel heel dik karton (bijvoorbeeld passe-partout karton)
Een vel rood karton
Schaar
Lijm
Potlood
Blokjes in verschillende vormen

Uitvoering 

Teken een aantal harten op het rode karton. Een hart mag maximaal zo groot zijn als het vel hele dikke karton. De blokjes die je gaat gebruiken moeten in het hartje passen.
Leg een blokje in het hartje en trek deze om. Doe dit met verschillende vormen blokjes. De zijkant van een rechthoekig blokje kan je ook omtrekken, om de moeilijkheidsgraad van het spel te verhogen. Maak het niet al te moeilijk, maar een beetje uitdaging voor een kind is juist wel goed.
Knip de vormen uit. Knip het hart ook uit het karton.
Plak het hart op het dikke karton.

Nu is de puzzel af en kan je kind de blokken in het juiste ‘gaatje’ proberen te leggen. Je kunt vragen en vertellen welke vormen het blokje heeft. Ook kun je uitleggen wat het hartje is en wat voor betekenis het heeft.

 • 18 – Dikkie Dik – Waarom wil hij eigenlijk vogeltjes vangen?
  18 – Dikkie Dik – Waarom wil hij eigenlijk vogeltjes vangen?
 • Blog 50 – Vakantieboekje
  Blog 50 – Vakantieboekje
 • Blog 01 – Kralenspel
  Blog 01 – Kralenspel
 • Blog 37 – Een kaarsenhouder – 04 november 2014
  Blog 37 – Een kaarsenhouder – 04 november 2014