07 – Appeltaartjes

Wat is er nou leuker dan van de appels die we hebben geplukt, een appeltaart bakken?!
De kindern vonden dit ook een heel goed idee, en ze gingen gedreven aan de slag; roeren, kneden. Dat kneden kan ze niet lang genoeg duren. Het is eigenlijk een soort sensoryplay 😉
Dit keer maken we kleine taartjes, in een cupcake vorm. De kinderen leren hiermee bekleden de vorm met het deeg; dit is een fijne workout voor de spiertjes in de handen en vingers. Daarna leggen de kinderen rozijnen en appel stukjes op het deeg. Als laatste maken ze dekseltjes van deeg en daarmee dekken ze de appels toe.
Toen ze in de oven stonden kwamen de kinderen regelmatig even kijken. “WAUW” klonk het vaak, gevolgd door een tevreden zucht.
Met smaak hebben we de taart daarna geproefd.
De kinderen namen ook taartjes mee naar huis voor de papa’s en mama’s.

Hierbij het recept:

Voor een vorm van 26 cm doorsnede, of een cupcake vorm

500 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram suiker
300 gram roomboter/margarine
1 ei
snuf zout
1 kg appels
Optioneel: rozijnen, noten en zaden

Maak een deeg van zelfrijzend bakmeel, suiker, boter, ei en zout.
Bakvorm invetten en bekleden met het deeg (een deel van het deeg bewaren voor de deksel).
Schil de appels en snijd in stukjes.
Leg de appelstukjes en eventueel de rozijnen, noten en zaden op het deeg.
Maak van het overige deeg een leuke deksel, en leg dit op de vulling.
Afbakken in een voorverwarmde oven van 175 graden in ongeveer 60 minuten.

 

 

  • 01 – Sneeuwbal koekjes
    01 – Sneeuwbal koekjes
  • 25 – Sint en piet!
    25 – Sint en piet!
  • 23 – Muziekles ‘herfst’
    23 – Muziekles ‘herfst’
  • Herfst
    Herfst

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>