06 – Frambozen, verven en de herfst

Deze week hebben we verschillende dingen beleefd. Zo hebben we de verf erbij gepakt
Dit was al een tijdje geleden en de kinderen gingen hier heel verschillend mee aan de gang.
Deze keer gingen ze verven zonder hulpmiddel, dus met hun handen.
Het ene kind vloog met beide handen tegelijk zo in de verf om het te ontdekken.
Een ander kind gebruikte voor elk kleurtje een andere vinger, zo leek het net alsof ze aan het gymnastieken was met haar vingers.
Het ene kind maakt vooral strepen en lijnen, het andere kind allemaal stippen.
Zo ontdekken ze allemaal op hun eigen manier.

Frambozen kunnen we nog dagelijks plukken, en dat weten ze! Al vroeg in de morgen staan ze bij de planten om te kijken of er weer een paar rijp zijn…
Er stonden een paar uitzaaiers in de tuin, dus die kleine baby frambozenplantjes hebben we in potjes gezet, flink water gegeven (dat vinden de kinderen altijd zó leuk), en nu zijn ze mee naar huis met de kinderen. Als ze ze in de tuin op een zonnig plekje poten, en er lief tegen praten hebben ze misschien ook heerlijke frambozen de volgende zomer…

Al is het nog prachtig zonnig weer, de kinderen hebben wel in de gaten toe dat het herfst is geworden. Ze zien steeds meer mooie blaadjes liggen en ook de spinnen met hun grote webben valt ze op. Ze hebben allemaal een mooie tak gezocht en die versierd met wol door het eromheen te wikkelen. Dit is nog best een technisch klusje, maar ook interessant. Als je de ene kant opdraait gaat draad eraf, en als je de andere kant opdraait gaat het er weer op! Ze hebben ook een paar herfstschatten eraan gehangen. Zo ziet het er heel gezellig uit. En er is plaats genoeg voor nog meer herfstschatten als ze die de komende tijd vinden :)

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>