20 – Handjes vol aarde

Het is prachtig weer, we zijn dan ook veel buiten te vinden!
Deze week waren we veel met plantjes in de weer. Zo hebben we een paar planten in een pot gezet.
De kinderen voelden de aarde aan hun handen: dat voelde koel, en vochtig, en het bleef plakken! Een heerlijk activiteit voor de zintuigen :)
We bekeken de wortels van de plantjes aandachtig en zagen dat het ene plantje witte wortels had, en de ander bruin. Dat is bijzonder!
De kinderen wilden ook graag de verschillen voelen tussen de bladeren. Het viel ze op dat het ene plantje “lekker zacht” voelt en de ander een beetje prikkelig.

We hebben ook verschillende bloembollen geplant. Eerst groeven de kinderen een groot gat. Daarbij ontdekten we ook een paddenstoel!
Vol passie legden de kinderen de bolletjes op de aarde. Voor elk bolletje werd een speciaal plekje uitgezocht. Prachtig om te zien!
We vergeleken de bollen ook met elkaar, de ene was heel groot en de ander juist heel klein! Op het plaatje kunnen we zien wat er voor mooie bloemen uit gaan groeien.
Toen alle bollen een plekje hadden gekregen werden ze met veel plezier weer verstopt onder de aarde.
En nu maar wachten…

  • Blog 57 – Houtboeket
    Blog 57 – Houtboeket
  • Blog 39 – Natuurschilderij – 4 juni
    Blog 39 – Natuurschilderij – 4 juni
  • Blog 24 – 22 juli 2014 – Verven met de voeten
    Blog 24 – 22 juli 2014 – Verven met de voeten

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>