19 – Op muzikale ontdekkingstocht

Wat een fijn weerzien met de kinderen, na onze vakantie! Het valt dan altijd extra op hoe ze alweer gegroeid zijn. De ontwikkeling van jonge kinderen gaat vaak met sprongen, en zo komt het dan bijvoorbeeld dat een kind ineens op zijn knieën kan kruipen, en snel! Of dat een kindje een grotere woordenschat heeft gekregen, of flink gegroeid is. Het is echt prachtig om te zien, en daarbij heel fijn om ze weer te mogen verzorgen <3

Vandaag hadden de kinderen de xylofoon gepakt om op te spelen. Ze hoorden dat er hoge en lage klanken zijn. We haalden de andere instrumenten erbij zoals de kikker guiro: een kikker van hout die een echt kwakend geluid maakt als je met het stokje over zijn rug aait. We hebben grote en kleine kikkers, en hierdoor maken ze ook een ander geluid. Een kindje aaide een kikker eerst over zijn rug en vervolgens mocht het mee in de vrachtwagen: “hij is moe”
Mooi hé, hoe kinderen overal een spel inzien.

Ook de belletjes in de mand worden ontdekt. Er zitten ook belletjes armbanden en kettingen bij, en die zijn leuk om om te doen bij de liedjesspelletjes die we deden. Jan Huigen in de ton klonk zo extra gezellig :) Vanwege het natte winderige weer zongen we ook een bijpassend liedje over waaibomen, met de belletjes in de handen zijn de bewegingen ook erg leuk om te doen. Bij beide liedjes laten we ons vallen aan het eind, dat is grote pret!
We deden nog meer spelletjes, zoals knuffel konijn Rikki verstoppen, en “hoofd, schouders, knie en teen” en daarna waren de kinderen wel toe aan heerlijk zelfgebakken brood met handgemaakte bramenjam, hhhmmm!

 • 23 – Muziekles ‘herfst’
  23 – Muziekles ‘herfst’
 • 19 – Een gezellig begin!
  19 – Een gezellig begin!
 • Blog 53 – Kikker en een heel bijzondere dag
  Blog 53 – Kikker en een heel bijzondere dag
 • Blog 35 – Muziekinstrument – 30 april
  Blog 35 – Muziekinstrument – 30 april

1 Comment. Leave your Comment right now:

 1. by Tineke

  Die kikker is leuk!

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>