18 – Vlinders stempelen

Sponsjes…

Dat zijn hele grappig blokken waarmee de kinderen wel raad weten! Al snel gaan ze aan het bouwen met die wiebelige blokken. En wat een lol hebben ze als ze omvallen: “Plons! Oeps ze zijn in het water gevallen” roepen we dan. We kunnen er ook een zo lang mogelijk weggetje van maken, met of zonder bochten erin. Een ander moment wordt een sponsje een heftig gereedschap, waarbij flinke geluiden worden gemaakt. BBBBBBBBBrrrrrrrrrrrrr klinkt het hard. “We zijn aan het werk” is de ondertiteling, haha.
En weer een ander moment is het sponsje, een sponsje waar mee wordt schoongemaakt.

Heerlijk dit open speelgoed!

Op een dag mochten de kinderen er mee verven! Door in het midden van het sponsje een touwtje te knopen ontstond er een vlinder. Op een bordje deed ik een paar kleuren verf, en toen konden ze aan de gang. Stempelen met verf is weer een heel andere techniek dat verven met een kwast. De kinderen ontdekken dat ze met het sponsje ook kunnen kwasten, maar dat als ze het stevig op het papier duwen en echt een vlinder ontstaat! Een wonderlijke ontdekking, en na een tijdje hadden de kinderen de slag helemaal te pakken.
Kinderen zijn net sponzen 😉 Ze nemen zo snel nieuwe dingen op <3

Nodig:

Sponsjes
Touw
Papier
Verf

 • 22 – Met verf experimenteren
  22 – Met verf experimenteren
 • 21 – Het eerste schilderij
  21 – Het eerste schilderij
 • 17 – Zintuigentafel “bloemen en vlinders”
  17 – Zintuigentafel “bloemen en vlinders”
 • 15 – Kleurige vlinders
  15 – Kleurige vlinders

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>