17 – Zintuigentafel “bloemen en vlinders”

Als er een bepaald onderwerp centraal staat vind ik het heel leuk om ook de zintuigentafel te vullen met iets wat er bij past.
Zo kwam ik op het idee om de bak te vullen met vlinders en bloemen. Ken je zo’n Hawaii ketting, met fleurige bloemen? Als je die stuk knipt krijg je vele losse zachte bloemen :)
Voor de vlinders koos ik een zakje farfalle.

De kinderen spelen er om de beurt mee, en wat hebben ze er veel plezier mee! Het ene kind had verschillende bloemen netjes uitgespreid en op elk bloemetje een vlinder gelegd.
Een ander kindje riep: ‘het is geen dierentuin maar een bloementuin!!’ Wat een mooie woord-ontdekking.
Andere kinderen vullen de potjes graag met vlinders en bloemen en maken er zo een soort schudflesje van. Dit is heel stimulerend voor de spiertjes in de vingers; ze oefenen zo de ‘pincetgreep’ die ze later nodig hebben om te leren schrijven. Andere kinderen aaien graag de bloemen en blijven zich verbazen dat ze zó zacht zijn. Heerlijk ontspannend deze zintuigentafel.
Ook al zijn alle echte vlinders inmiddels uitgevlogen, hiervan krijgen de kinderen geen genoeg. Ze blijven het elke keer opnieuw prachtig vinden.

 

 • 18 – Vlinders stempelen
  18 – Vlinders stempelen
 • 12 – Bloemen en de bal
  12 – Bloemen en de bal
 • 04 – Schuimig ijs
  04 – Schuimig ijs
 • 02 – Warme broodjes
  02 – Warme broodjes

1 Comment. Leave your Comment right now:

 1. by Tineke

  Wat leuk!

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>