13 – Rupsje Nooitgenoeg

Wat waren we blij het tijd is voor het thema rupsen en vlinders!
Via de Vlinderstichting kwam er een groepje rupsen, poppen en eitjes bij ons.
Dit hebben we in voorgaande jaren ook al wel eens gehad, maar dit thema kunnen we jaarlijks herhalen omdat de kinderen dan ook weer een jaartje ouder zijn en de bezetting van kinderen ook wel eens wisselt :)
We hebben samen de eitjes, rupsen en poppen in hun mooie verblijf gezet. Vol energie gingen de rupsen opzoek naar verse stukjes blad.
We houden ze goed in de gaten en kunnen ze goed bekijken zo door het glas.

‘Kijk!!!’ is denk ik het meest gezegd afgelopen week <3
We tellen de poppen, zien de rupsen groter groeien, we zien de lijfjes van de rupsen als ze zich vervelt hebben. We zien ook dat ze veel poepjes doen haha.
En gister was het zover! De eerste vlinder kroop uit haar cocon.. Zo’n geboorte zien blijft erg bijzonder. We waren net fruit aan het eten toen we het zagen gebeuren. De vlinder kroop er uit met verfrommelde vleugels. Ze liep een tijdje rond en haar vleugels werden steeds sterker. Dit viel de kinderen ook allemaal op.
’s Middags toen ze mooi was opgedroogd en de zon scheen hebben we haar vrijgelaten. Ze vloog zo pardoes bijna tegen ons aan zo blij was ze dat ze mocht gaan.

We hebben een grote rups gemaakt met ons allen! Iedereen heeft een stukje van de rups gemaakt met krijt. De grote rups hangt gezellig bij ons toe te kijken naar de echte rupsen en vlinders :)
De kinderen zijn ook druk met de vlinder puzzel: van klein naar groot. Ze viel het ook op dat er in één vlinderpuzzelstuk géén gaten zitten, en dat ze allemaal verschillende kleuren hebben. Mooi om te zien dat kinderen, hoe jong ze ook zijn, oog hebben voor detail!

Van de week regende het zo hard, dat een kindje dit ging verwerken en imiteren. De stapsteen was een paraplu geworden! Heerlijk die fantasie 😀

 • 16 – Grote regendruppels… en Guus gaat logeren!
  16 – Grote regendruppels… en Guus gaat logeren!
 • 15 – Kleurige vlinders
  15 – Kleurige vlinders
 • 08 – Regendruppels
  08 – Regendruppels
 • Blog 45 – Vrolijke vlinder
  Blog 45 – Vrolijke vlinder

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>