08 – Regendruppels

We lazen het boek nog een keer…

Dit keer bekeken we aandachtig hoe de prenten zijn gemaakt en met welk materiaal. Zo zien we ook dat er ecoline is gebruikt! De kleuren op de prent vloeien mooi in elkaar over.
De vele regendruppels in het boek vinden de kinderen prachtig om te zien, en daar hebben we nog geen aandacht aan besteed.

Ik knipte uit dik papier grote regendruppels. 1 per kind. Vervolgens hebben de kinderen met ecoline de regendruppel kleurrijk gemaakt. Met een kwast maken ze de regendruppel goed nat. Vervolgens mogen ze steeds een kleur kiezen (dat is ook al een leuk spelletje op zich :) ) en knijpen ze het pipetje leeg op het papier.

Ik begeleid ze hier bij, en laat ze ook zien wat ze nog meer kunnen doen; het papier bewegen zodat de ecoline gaat vloeien, met een kwast met water de ecoline verspreiden, ecoline mengen door een nieuwe kleur toe te voegen. De kinderen genieten van dit wonderlijke kleurrijke spel! Ze bedenken dat je de ecoline ook weg kan blazenĀ  in plaats van het papier te bewegen. En als ze de kwast in het water dopen ontdekken ze dat de ecoline heel mooi in het water blijft zweven. Ze leren de kleuren herkennen en zien spelenderwijs dat ze zelf nieuwe kleuren kunnen maken.

Kortom: een super leuk activiteit :)

Nodig:

Verschillende kleuren ecoline
Kwasten
Schaaltje water
Dik papier, geknipt in een regendruppel
Schort
Oude krant om eronder te leggen

 • 07 – Achter schuimige wolken schijnt…
  07 – Achter schuimige wolken schijnt…
 • 06 – Het spel van de eend
  06 – Het spel van de eend
 • 05 – Dieren dobbelsteen spel
  05 – Dieren dobbelsteen spel
 • 04 – Megagantischgrote grijze wolk…
  04 – Megagantischgrote grijze wolk…

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>