07 – Achter schuimige wolken schijnt…

07 – Achter schuimige wolken schijnt…

Wat zijn er toch veel leuke verschillende activiteiten te doen bij Moppereend :)
Vandaag hebben we de lichttafel erbij gepakt, en scheerschuim.
Mocht je nou geen lichttafel hebben? Geen probleem!
Je kunt ook een doorzichtige plaat/ deksel o.i.d. gebruiken met gewoon gekleurd papier, in plaats van vliegerpapier wat wij gebruikten zodat het licht erdoor heen kan schijnen :)

De kinderen stonden erbij toen ik de lichttafel voorbereidde. Stroken vliegerpapier legden we over de lichttafel heen. Eerst maar eens gewoon rechtuit, zonder bogen. De kinderen werden steeds enthousiaster en dit was helemaal een regenboog voor ze. Dat het geen boog had, viel ze niet op of was geen probleem.

We zetten de lichtbak eroverheen, trekken een schort aan en pakken het scheerschuim erbij. En om het nog echter op een wolkenbrei te laten lijken doen we er blauw voedingskleurstof overheen. Eerst spuit ik een paar wolken in de bak. In een bekertje druppel ik een paar klodders kleurstof en voeg wat water bij. Dit mengsel strooi ik over de wolken. En nu kan het feest beginnen!

Geluiden als ‘oooohh’ en ‘aaaaaaaaaaaaahhhhhhhhh een regenboog! Klonken regelmatig.
En zie je de regenboog die ze zelf maken in de wolken?
De andere kinderen speelden het spel mee door met de dierenvrienden van Eend door de ruit te gluren, maar het kind dat de wolken bediende zorgde ervoor dat de dieren niks meer konden zien.. Ahh wat sneu voor hen, maar dikke pret onderling :)
Dit activiteit is erg fijn voor de zintuigen. Mocht je kind een mopperdag hebben dan kan het zomaar zo zijn dat het hierdoor helemaal weet te ontspannen. Probeer het maar eens 😉

Nodig:

Lichtbak en lichttafel OF een doorzichtige plaat/deksel
Vliegerpapier in de kleuren van de regenboog OF gewoon gekleurd papier
Scheerschuim
Blauw voedingskleurstof
Beetje water

 • 08 – Regendruppels
  08 – Regendruppels
 • 06 – Het spel van de eend
  06 – Het spel van de eend
 • 05 – Dieren dobbelsteen spel
  05 – Dieren dobbelsteen spel
 • 04 – Megagantischgrote grijze wolk…
  04 – Megagantischgrote grijze wolk…

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>