04 – Megagantischgrote grijze wolk…

04 – Megagantischgrote grijze wolk…

Goede prentenboeken zijn een inspiratiebron van leuke activiteiten. En die wolken die erin voorkomen? Die steeds groter en groter worden tot niemand er meer omheen kan.
Die zijn leuk om daar ook iets mee te doen.

De kinderen hadden wel zin om zelf een supermega wolk te maken.
Eerst tekenden ze zelf een wolk op een a3 papier. De allerjongste die nog niet bewust een wolk kan tekenen en uitknippen wordt geholpen door de oudere kinderen.
De wolken knippen ze uit, en dat is nog best wel een uitdaging met alle mooie interessante bochten die ze hebben getekend 😉

Daarna gaan ze aan de gang met houtskool. Dat is zulk veelzijdig materiaal. Ze kunnen er dunnen lijnen mee tekenen, maar je kunt het ook uitvegen met je vingers. Het geeft wel af, dus je moet het daarna fixeren met een speciale spray, of gewoon ophangen en niet meer aankomen 😉

De kinderen hebben ook zwart, blauw, en grijs krijt gebruikt als ze wilden. Mooi voor subtiele verschillen.
Ze ontdekten ook direct verschillen in het krijt en houtskool: krijt is koud, houtskool voelt warm aan. Krijt kan je niet uitvegen, houtskool wel.

Nodig:

A3 papier
Schaar
Potlood om wolk te tekenen
Houtskool
Krijt : zwart, grijs, blauw
Eventueel fixatie spray

Een gedachte over “04 – Megagantischgrote grijze wolk…”

  1. Wat een leuk idee met de verschillende materialen. Ik twijfelde steeds of ik houtskool zou aanbieden bij kleuters. Maar ik ga dit zeker proberen. Dank je wel voor het delen.

Reacties zijn gesloten.