01 – Hamertje tik

Stilte

Opperste concentratie

Af en toe een geluid van een vallend stukje

En een kreet van: Wauw! Kijk eens!

Dat gebeurde vanmorgen toen de kinderen met hamertje tik speelden. Ieder op zijn eigen manier. De dreumes oefende met de vormpjes op het blad leggen, erin duwen en weer eruit duwen. Soms worden ze gepakt met twee vingers, soms met de hele hand. Dit is een leuke oefening voor de spiertjes in de handen.
De peuter sorteerde vorm bij vorm en kleur bij kleur.
Ze inspireren elkaar door naar elkaar te kijken. Zo hamert de dreumes mee met zijn hand als de peuter dat doet met een hamer.
Ook wordt de woordenschat vergroot. Door dit activiteit komen de kinderen in aanraking met nieuwe woorden. Dreumes praat de woorden van peuter na.
Wat een lol hebben ze samen met dit spel. Door samen een activiteit te doen versterken ze elkaar.
Fantasie spellen ontstaan en materiaal wordt ontdekt. Het blad wordt een telefoon waar ook op getypt kan worden. Kiekeboe door erdoor heen te kijken is ook erg leuk haha.

Het proces van de peuter is ook interessant. Eerst werd er op kleur gesorteerd. Daarna ontstond er een huis, met nog een huisje er aan vast.
Maar dat is pas het begin. Het werd daarna een raket, mét pootjes! Fantastisch om te observeren :)

Wat een goed begin van dit nieuwe jaar!

  • 05 – Een kasteel…
    05 – Een kasteel…
  • 04 – Dotje de kip
    04 – Dotje de kip
  • Blog 35 – Stoplicht
    Blog 35 – Stoplicht

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>