08 – Lichtjes

Lichtjes

Het is bijna kerst! De kinderen hebben daarvoor een kerstlichtje gemaakt, op zo’n manier dat ze dit helemaal zelf kunnen doen :)
We hebben eerst brooddeeg gemaakt. Dat is al een leuk activiteit op zich.
De kinderen roeren en kneden graag! Als je ze lange tijd ermee laat spelen wordt het een soort slijmerig deeg.
De kinderen vonden dit erg grappig en moeten er hard om lachen; dat het deeg zo uit hun handen valt.
We voegen een beetje anijskruiden door zodat het een lekkere geur krijgt. Het is heerlijk materiaal om als klei te gebruiken.

Later hebben ze van het deeg een vorm gemaakt. Daarna duwden we de kaars erin. En dan.. afbakken maar!
Een dag later hebben ze met krijt het werk gekleurd.
En wat een gezellige lichtjes zijn het geworden!

Nodig

4 delen bloem – 100 gram
2 delen zout – 50 gram
2 delen water – 50 gram
1 lepel olie
Anijskruiden

Kom
Bakpapier
Placemat

Bereiding van het deeg

Meng de bloem en zout in de kom door elkaar. Voeg daarna het water en olie toe.
Kneed het mengsel tot een stevig deeg.
Als het deeg te veel blijft plakken voeg dan een beetje bloem toe.
Als het deeg te kruimelig is voeg dan een beetje water toe.

Je kan samen met je kind het deeg maken. Kneden en kliederen vinden kinderen meestal wel erg leuk om te doen. Let er wel op dat hij of zij geen hapje neemt, het is tenslotte geen eetbaar deeg met al het zout erin.

In de oven

Nu kan het werk in de oven. Laat het werkje op het bakpapier liggen, en leg het op het rooster in het midden van de oven. Stel de oven het eerste uur in op 100 graden. Zet hem het tweede uur op 150 graden.

  • 11 – De bijzondere duif
    11 – De bijzondere duif
  • 05 – Kuikens
    05 – Kuikens
  • 03 – Kerststal
    03 – Kerststal
  • 02 Kerststukje maken
    02 Kerststukje maken

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>