07 – Het eerste ijs!

Het eerste ijs!

Het is zover! ’s Morgens heb je de kans dat je een dun laagje ijs ziet in bakjes water. En dat het lijkt alsof de afgevallen blaadjes een wit jasje aanhebben, ze knisperen als je erover heen loopt.
Het dak is wit van de rijp en bij alle huizen komen er rookpluimen uit de schoorstenen.
Dat zijn mooie momenten als de kinderen zulke dingen ontdekken.  Met hun zintuigen ervaren ze van alles. Hard, zacht, ijs, water, een bloem die vast zit in het ijs, en het het water dat onder het ijs is. Vol overgave gaan ze op in de koude bevroren winterwereld waardoor hun ogen gaan twinkelen als sterretjes. Terwijl ze ontdekken dat zelf ook rookpluimen kunnen blazen, gaan ze zo op in het avontuur dat ze daardoor voor een tijdje helemaal een zijn met de wonderlijke natuurlijke wereld.

Heerlijk!

 • 09 – Vliegeren
  09 – Vliegeren
 • 01- Aanmodderen
  01- Aanmodderen
 • 19 – Een gezellig begin!
  19 – Een gezellig begin!
 • 15 – Voeibaar
  15 – Voeibaar

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>