23 – Muziekles ‘herfst’

Vandaag gaf ik de kinderen een muziekles over onder andere de herfst.
We kunnen de herfst heel erg ‘live’ volgen door naar de boom buiten in onze tuin te kijken. De bladeren zijn helemaal geel geworden, een prachtig gezicht zeker als de zon er op schijnt.
De bladeren zijn er ook voor een groot deel al afgevallen en liggen als een zonnige deken in de tuin.

photo_2018-11-13_08-14-44

Herfst!

 

We beginnen de muziekles altijd met twee vaste onderdelen. Eerst doen we het spelletje ‘doe je ogen dicht’. Terwijl de kinderen hun ogen dichtdoen met hun handen verstop ik Rikki snel. Daarna mogen ze zoeken. Het is mooi om te zien hoe de kinderen steeds meer hun ogen dicht te durven doen. Ze vinden het best spannend en gluren soms tussen hun vingers door 😉
Daarna heet Rikki alle kinderen welkom en mogen ze hem om de beurt een handje geven.

We zongen en dansten over mama en baby vos, die samen in het bos lopen. Ze tillen hun poot omhoog en zetten hem weer op de grond. En leuk spelletje waarbij de kinderen gelijk hun evenwicht oefenen.

photo_2018-11-20_15-00-24 (5)

Mama vos en baby vos

Bladeren dwarrelen

Bladeren dwarrelen

Ook waren we bomen in de herfst die heen en weer waaien, en ombuigen en omvallen door de harde wind; BOEM! Het laten dwarrelen van de blaadjes, bij een ander herfstliedje geeft een mooi effect. We laten de blaadjes op verschillende manieren naar beneden dwarrelen; de ene keer houden we onze armen laag en gooien we ze omhoog, en de andere keer houden we onze armen hoog omhoog in de lucht en laten ze zo dwarrelen.

We laten het ook heel hard regenen. Om de beurt kiezen de kinderen iets wat heel nat regent;  zo ook de wiebelkussens, de kralenplanken en de bank.
Een ander liedje over de regen gaat over de waterval. We zingen en doen de bewegingen eerst bij onszelf. Daarna doen we de bewegingen bij elkaar. Vooral het laatste stukje; we staan in de waterval ‘PPSSSSSJJJJJ’ is favoriet. Dan bewegen ze beide handen vanaf het hoofd helemaal naar beneden, alsof we helemaal doorweekt zijn.

 

Regen op de kralenplank

Regen op de kralenplank

Regen op de wiebelkussens

Regen op de wiebelkussens

Een ander liedje gaat over autorijden en het zebrapad. Als je bij een zebra pad komt met je auto moet je natuurlijk wel stoppen! Leuk is dat de kinderen zelf bedenken dat er ook daadwerkelijk mensen over heen lopen. Ze lopen met hun vingers over het zebrapad. Als ze allemaal over zijn, racen we supersnel weer verder. Onderweg maken we bochten en rijden we ook stukken rechtdoor.

Het zebrapad

Het zebrapad

We zijn ook een olifant die heel hard stampt en zwaait met zijn slurf. Wat een groot dier!
Daarna zijn we piepkleine muisjes die zich verstopt hebben in hun huisjes. Daarna kruipen we vrolijk piepend uit ons huisje.

De kinderen genieten ook van het boodschappenlied. Ze kiezen allemaal iets uit de mand. Daar maken we bij het andere liedje lekker eten van. We roeren flink in ons pannetje en daarna is het smullen. hhhmmmmm lekker!

Boodschappen doen

Boodschappen doen

Hhmmmm, lekker eten

Hhmmmm, lekker eten

 

Als ontspannen afsluiter luisteren we liggend naar een wiegeliedje. Ondertussen blaas ik mooie bellen. Sommige kinderen vinden ze zo mooi, dat ze willen pakken…
Zo komen de kinderen weer tot rust.
Nadat de bellen allemaal zijn geknapt nemen ze afscheid van Rikki, met een hele dikke knuffel. Zo lief om te zien!

Wiegeliedje met bellen

Wiegeliedje met bellen

 

Even knuffelen met Rikki

Even knuffelen met Rikki

Vrijwel dagelijks zingen en dansen we een paar van dit soort liedjes, tussen de andere activiteiten door. Het is dan ook leuk om te zien dat de kinderen (ze zijn 0-4 jaar), sommige liedjes gedeeltelijk of helemaal mee kunnen zingen, of precies weten welke bewegingen erbij horen.

Na de muziekles hadden de kinderen wel in om te eten. Met rode wangetjes genoten ze van boterham. Er werd flink gegaapt tussendoor 😉 Ze waren ook zo betrokken en actief bezig! Heerlijk!

 • 19 – Op muzikale ontdekkingstocht
  19 – Op muzikale ontdekkingstocht
 • 24 – Vos gaat verhuizen
  24 – Vos gaat verhuizen
 • Herfst
  Herfst
 • 19 – Een gezellig begin!
  19 – Een gezellig begin!

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>