Herfst

Herfst

We kunnen weer opzoek naar kastanjes, eikels, beukennootjes en bladeren! We genieten van de herfst, en zo ook van de Tik Tak die over de herfst ging.
De kinderen zagen dansende vossen, en nog een ander voor hen onbekend dier. Een wasbeer! Ze zagen zijn gestreepte vacht, grijs met wit.

Het spelletje waarbij ik een voorwerp (ditmaal een eikeltje) verstop onder 1 van de drie bekers, blijft magisch voor de kinderen. Dit komt mede door de muziek die ze erbij horen. Dit spelen ze zelf ook graag na. Maar ze proberen meer dan dat. Ze stapelen de bekertjes in elkaar, of maken er een toren van. Ook worden alle blaadjes erin opgeruimd.

Het herfstmannetje blies allemaal blaadjes over Vos heen. Na afloop oefenden de kinderen, uit zichzelf, ook met de blaadjes. Ze ontdekken dat je op meerdere manieren de blaadjes kunt laten dwarrelen; in de lucht gooien, een blaadje op je hand leggen en dan blazen, of het blaadje op de tafel leggen en dan blazen. Blaadjes blazen is voor de kinderen wel een uitdaging, maar ze zijn zo enthousiast dat ze blijven oefenen, oefenen en oefenen. Super mooi om te zien!

Van de tangram legde ik een poppetje met paraplu. De kinderen hebben zelf ook allerlei poppetjes gelegd. En telkens als een poppetje klaar was, werd er snel het parapluutje bij gelegd. Voor de regen 😉

Ook de puzzel werd door de kinderen op allerlei manieren gelegd. Het leek wel een kunstwerk! Kijk maar op de foto.

Het kiekeboe spelletje, en de blokkentoren zijn ook heel aansprekend. Blijft de toren staan of valt ie om?!
BOEM…

 

 • 14 – Herfstboom
  14 – Herfstboom
 • 12 – Op kastanje expeditie
  12 – Op kastanje expeditie
 • 07 – Appeltaartjes
  07 – Appeltaartjes
 • 24 – Vos gaat verhuizen
  24 – Vos gaat verhuizen

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>