21 – Ervaring verdiepingsdagen peuterdans bij Dingjan

Afgelopen maand heb ik een aantal verdiepingsdagen gevolgd bij Dingjan.
We leerden hoe we op zo’n manier steeds nieuwe dansverhalen kunnen bedenken zonder in herhaling te vallen.
Het is best bijzonder om met 1 willekeurig woord te beginnen, (daar maken we een woordweb van), en dat het eindresultaat een verhaal is geworden.
Een dansverhaal bestaat uit fragmenten die elk met andere instrumentale muziek en bewegingen uiteindelijk 1 geheel wordt.
Er zit structuur in de lesopbouw en ook is er ruimte voor de fantasie en creativiteit van de kinderen. Samen beleven we zo een avontuur.

Op de derde verdiepingsdag heb ik een deel van de les gegeven aan een groep kinderen van een kinderdagverblijf. Een eerste keer lesgeven aan een onbekende groep kinderen, is natuurlijk altijd even wennen, maar het was erg mooi om te zien hoe betrokken de kinderen waren, hoe sommige kinderen helemaal in het verhaal zaten en hoe sommige kinderen hun eigen fantasie de vrije loop lieten. En ook het liedje wat we aan het eind, bij de cooling-down zongen pikten ze gelijk op. Samen zingen met ukelele begeleiding is zo’n feestje :)
Het verhaal ging over Koekoek die in de klok woont, maar die op een dag een eindje gaat vliegen. Muis, die bij de Koekoek woont is haar kwijt, en samen met zijn muizenvriendjes gaan ze opzoek naar Koekoek. Zouden ze haar vinden….?┬áSommige van hen herkenden direct de koekoeksklok

Ik ga zeker met de kinderen hier aan de gang met peuterdans. Daar gaan ze wel van genieten ­čśÇ

 

 

  • 08 – Peuterdans “het ei dat zijn nest kwijt was…”
    08 – Peuterdans “het ei dat zijn nest kwijt was…”

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>