20 – Dikkie Dik en de pissebedden…

Dikkie Dik en de pissebedden…

Vanmorgen lazen we dat Dikkie Dik een pissebed wilde pakken, maar dat die snel onder een steen kroop.
De kinderen genoten wel van het verhaal, en hun ogen begonnen te glinsteren toen ik voorstelde om zelf op te zoek ging naar deze beestjes met “wriemelpootjes”.
Het was nog wel een zoektocht om ze te vinden, ze houden van een koele iets vochtige plek. Maar het is nu al een tijd erg droog en warm.
De kinderen waren fanatiek in het kijken, onder stenen, bloempotten, houtblokken e.d. En uiteindelijk hebben we er 1 gevonden! De kinderen waren helemaal in de wolken met de vangst. We deden hem voorzichtig in een bloempot zodat we hem goed kunnen bekijken.
We zagen zijn vele pootjes en zijn voelsprieten. De kinderen waren erg onder de indruk. Zo leerde ze ook het woord ‘pissebed’ erbij. Als kinderen nieuwe woorden leren en uitspreken is dat erg bijzonder. Omdat ze het nu gelijk kunnen koppelen aan het diertje wat ze echt hebben bestudeerd kunnen ze het makkelijker onthouden.
Nadat we hem nog een tijd hadden bestudeerd hebben we hem weer vrij gelaten in de tuin. Nu kan hij weer lekker verder leven. Hij ging direct op zoek naar een beschut plekje 😉

Dikkie Dik en de pissebedden