Lente

Lente

Regelmatig speel ik een Tik Tak aflevering voor de kinderen. Ze genieten elke keer weer. Het is erg leuk om de hoofden gefocust te zien. Soms lijkt het net alsof ik tover! 😉
Bijvoorbeeld; ik zet 3 bakjes neer met 2 bakjes daarvan een gekleurd ei. In het derde bakje leg ik een ander voorwerp. In dit geval een pompom. Ook heb ik een ei in mijn hand. Op de muziek laat ik dan steeds het ei uit mijn hand in een van de bakjes vallen en pak dan daaruit het andere ei. Huh?! Nu heeft hij een andere kleur… En als laatste, pak ik de pompom. Dan zie je de kinderen kijken van “hoe kan dit?” hihi.

Deze keer was de tangram een bloem.
Bij de penseel tekent kwam er een vis of een uil tevoorschijn. ( Ik speel de Tik Tak voor alle kinderen, maar aangezien ze niet allemaal op dezelfde dag komen speel ik een aantal keer.
Daarom kies ik dan soms andere onderdelen zodat het voor de kinderen die de Tik Tak twee keer zien ook een verrassing blijft)
Dotje en haar kuiken hebben gedanst op de muziek, waarbij haar kuiken over Dotje heen klom. Dit zorgde voor de slappe lach bij sommige kinderen haha
De schaar knipte een poes. Dit onderdeel blijf altijd een verrassing tot het einde. De kinderen proberen het zo snel mogelijk te raden maar dat is soms nog best lastig 😉

De laatste vaste onderdelen zijn de blokkentoren en kiekeboe vinden de kinderen erg leuk. Zou de toren blijven staan?! En kiekeboe is gewoon hilarisch als het knuffeldier zoekt naar de beste uitgang. Soms probeert hij eerst zijn billen door het gat te wurmen…

Na afloop, spelen de kinderen graag met de materialen. Ze maken zelf een tangram en proberen het spelletje met de bakjes en de eieren. Ook het spel van de drie bekers, waarvan onder 1 een ei ligt wordt graag na gespeeld.

 • Herfst
  Herfst
 • 12 – Verticale kiemtuin
  12 – Verticale kiemtuin
 • Ziek zijn
  Ziek zijn
 • Lentefeest
  Lentefeest

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>