05 – Kuikens

Kuikens

Begin maart hebben de kuikens gelogeerd van de kinderboerderij. Dat was erg gezellig! We hadden een vijftal kuikens te gast, en elk kuiken had een ander verenpak-in-wording. Het totale gele kuiken, een met bruin en geel, zwart met geel, bruin. Elke dag hebben we er een paar van heel dichtbij gekeken en ze voorzichtig geaaid. We zagen dat ze in een paar dagen steeds grotere veren kregen. Bij een paar kuikens verscheen al een veren staart. We luisterden naar het lieve piepen en we zagen hoe ze in slaap vielen. We zochten de oren van de kuikens, en die zijn klein! De pootjes waren soms anders gekleurd dan de vacht.

Daarbij lazen we over Rikki en Mia de kip, en ook over Dottie en haar eieren en kuikens. We zongen het kuikenlied, en dansten als kippen door de kamer.

We hadden bruin brooddeeg gemaakt, daar kun je ook heel goed mee kleien :)
De kinderen maakten eieren, wormpjes en nestjes, en natuurlijk ook allerlei andere dingen. Leuke toevoeging waren de gele veren. Voor de jongste kinderen is dat een hele ontdekkingsreis; dat voelt gek! Zeker in vergelijking met de klei.
Andere kinderen ontdekten hoe ze de klei uit elkaar kunnen trekken.

Recept brooddeeg klei:

4 delen bloem – 100 gram
2 delen zout – 50 gram
2 delen water – 50 gram
1 lepel olie
Speculaaskruiden

Kom
Placemat

Meng alle ingrediënten door elkaar en kneed net zolang tot er een mooie deegbal ontstaat.
Bewaren in een afgesloten plastic zak. Het blijft best heel lang goed!

 

 • 08 – Lichtjes
  08 – Lichtjes
 • 06 – Kuikens van verf
  06 – Kuikens van verf
 • 04 – Dotje de kip
  04 – Dotje de kip
 • 10 – Spelletje met klei, een rietje en een balletje
  10 – Spelletje met klei, een rietje en een balletje

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>