11 – De optocht

De optocht

Geen van de kinderen kon omschrijven wat een optocht is. Dat geeft helemaal niet πŸ˜‰ Om te laten zien wat een optocht is mochten de kinderen in een rijtje gaan staan, en de handen op de schouders van diegene voor je leggen.
En daar gingen we! In optocht, we liepen de polonaise. De kinderen hadden dikke lol. Ze gingen zo de kamer en tuin door.
Weer aan tafel hebben ze eerst een lange weg getekend. Om de beurt een lijn, aansluitend aan elkaar. Er kwam een weg met rechte stukken en ook haarspeldbochten. Ook was er een brug bij! Daarna mochten de kinderen met de poppetjes en dieren ook een optocht maken.
Het spel kwam tot leven want er mochten Γ©cht geen poppetjes over de brug! En snel werd er een kruis over de brug heen getekend zodat het voor iedereen duidelijk was. Sommige probeerden het toch en vielen dan in het water πŸ˜‰
De vlinders vlogen echt door de lucht met zwierige bewegingen.
De kinderen vonden 1 weg niet genoeg en er werden nog heel veel wegen erbij getekend, ook weer met verkeersborden. En toen moesten de blokken erbij gehaald worden! Want er waren hekken nodig. Ook de spoortunnel werd ingezet en helemaal volgepropt met poppetjes. Geiten mochten in een rijtje op de tunnel staan.
Er werden ook torens gebouwd waar dieren bovenop mochten staan. Of ze werden in bakjes gelegd.

Zo was het een heel levendig groepsactiviteit waar alle kinderen dik een uur mee zoet waren. Heel geslaagd dus en zeker voor herhaling vatbaar!

Nodig:

Groot vel papier
Krijt
Poppetjes en dieren (kunnen ook duplo poppetjes zijn, of kiezelstenen of wat dan ook, kinderen hebben fantasie genoeg)
Plakband om het papier op de tafel te plakken
Eventueel blokken of Kapla, of andere dingen die ze graag willen gebruiken.

 • 05 – Dieren dobbelsteen spel
  05 – Dieren dobbelsteen spel
 • 16 – Dikkie Dik – Een teamproject
  16 – Dikkie Dik – Een teamproject
 • Blog 13 – Kuikentje Kip – Live!
  Blog 13 – Kuikentje Kip – Live!
 • Blog 23 – 22 juli 2014 – Nieuwe huisgenootjes!
  Blog 23 – 22 juli 2014 – Nieuwe huisgenootjes!

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>