09 – Op weg naar de speeltuin

Op weg naar de speeltuin

De Lemniscaat kalender die we in de kamer hebben hangen is gaaf! In de maand maart hangt er een mooie prent uit het boek “Speeltuin” van Mies van Hout. Dit boek hebben we ook en pakken we extra vaak bij.
We onderzoeken het boek van alle kanten en de kinderen zien dat de letters op de voorkant met verschillende materialen zijn getekend. Ze zien de verschillen en ontdekken ook hoe het is gemaakt. De weg naar de speeltuin volgen in het boek is keer op keer een feestje.
Als bijpassend activiteit maken we onze eigen weg naar de speeltuin. Om de beur mogen de kinderen met kwast in de verf of ecoline van het huis naar de speeltuin. Ze kiezen steeds een kleur en gaan dan aan de slag, terwijl de andere kinderen observeren. Vooral de ecoline is fascinerend. Dat geeft ook zo’n leuk effect als je het met water mengt… Er wordt ook een spring weg en een zig zag weg gemaakt.
Een gaaf project en zeker voor herhaling vatbaar! Leuk ook om te zien dat alle kinderen zo enthousiast zijn ook super trots op het resultaat. En dat hebben ze zelf gedaan! Ze vinden het zo leuk dat ze nog meer wegen maken op nieuw papier :)

Nodig:

Veel A3 vellen aan elkaar plakken met plakband
Ecoline
Verf
Kwast
Zwarte stift

 • 08 – Regendruppels
  08 – Regendruppels
 • Blog 13 – Een experiment! – 17 februari
  Blog 13 – Een experiment! – 17 februari

4 Comments. Leave your Comment right now:

 1. Leuk idee! Ik verbaas me over de hoeveelheid creativiteit die je hebt met dingen verzinnen. Ik was op zoek naar originele uitjes e.d. met de kinderen, maar heb heel veel van je leuke dingen hier opgeslagen om te doen! Thanks!

 2. by sophie

  Wat leuk om te maken samen, ik ben niet zo creatief dus ik put mijn inspiratie uit blogs haha. Ga zo door!

 3. by admin

  Leuk om te horen! Het is zeker leuk om samen zoiets te doen :)

 4. by admin

  Veel plezier met de activiteiten die je gaat doen met de kinderen :)

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>