07 – Zintuigentafel “De kleine walvis”

07 – Zintuigentafel “De kleine walvis”

Tijdens de nationale voorleesdagen lezen we veel uit het boek “De kleine walvis”. Deze is verkozen tot prentenboek van 2017, en inderdaad het is een heel mooi boek!
Dit keer spelen we het boek na. We doen net alsof we Boy zijn. We zoeken allemaal een plekje in de kamer om te slapen. Dan worden we wakker, papa is al naar zijn werk. We zien dat het gestormd heeft. Dan lopen we naar buiten naar het strand en volgen de vloedlijn. Heeee, wat zien we daar?!! Een walvis (tenminste, dat vindt Boy) Maar de kinderen zien iets heel anders… Ze hebben door dat de zintuigentafel is aangepast en dat er nu zand in ligt. Dat stelt namelijk het strand voor 😉 Maar de kinderen kunnen zich niet meer inhouden. Het zand heeft zo’n enorme aantrekkingskracht, dat de walvis die op het zand ligt door 1 kindje in plaats van 3 wordt gered en mee wordt genomen naar huis. Daar doen we hem in het bad. Later als papa er weer is, dan brengen we hem samen weer naar zee.
Ik kan er wel om lachen dat de kinderen iets zien wat hen veel leuker lijkt en dat ze zich écht niet kunnen inhouden. Ze hebben heerlijke gespeeld met de materialen, en van alles ontdekt.

Nodig

Schelpenzand
Witte stenen
Walvis
En wat de kinderen zelf graag willen gebruiken…

 • 01- Aanmodderen
  01- Aanmodderen
 • 15 – Voeibaar
  15 – Voeibaar
 • 07 – Zintuigentafel – Gerst
  07 – Zintuigentafel – Gerst
 • 01 Zintuigentafel “Knikkers en houtsnippers”
  01 Zintuigentafel “Knikkers en houtsnippers”

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>