Blog 43 – Handjes in brooddeeg

Handjes in brooddeeg

Kinderen zijn dol op koken. Dit keer maken ze eerst hun eigen brooddeeg. Als het klaar is maken ze de bal helemaal plat en drukken hun hand erin. Ik snijd met een schillenmesje de handafdruk eruit. Het gat vullen ze vervolgens met strijkkralen. De kunstwerken gaan daarna de oven in. Het is de bedoeling dat de strijkkralen smelten en zo aan elkaar blijven plakken. Dit is bij ons maar gedeeltelijk gelukt. Daarom hebben we het bij sommige handjes er maar uit gehaald. Veiligheid voorop 😉
Ook zonder is het leuk, al hadden we het anders voorgesteld. Maar de kinderen vinden hun handen heel erg mooi en zijn er bijzonder blij mee!

Wat heb je nodig

4 delen bloem – 100 gram
2 delen zout – 50 gram
2 delen water – 50 gram
1 lepel olie
Strijkkralen
Schillenmesje

Kom
Bakpapier
Placemat
Sateprikker

Bereiding van het deeg

Meng de bloem en zout in de kom door elkaar. Voeg daarna het water en olie toe.
Kneed het mengsel tot een stevig deeg.
Als het deeg te veel blijft plakken voeg dan een beetje bloem toe.
Als het deeg te kruimelig is voeg dan een beetje water toe.

Je kan samen met je kind het deeg maken. Kneden en kliederen vinden kinderen meestal wel erg leuk om te doen. Let er wel op dat hij of zij geen hapje neemt, het is tenslotte geen eetbaar deeg met al het zout erin.

En dan:

Laat het kind zijn hand in het deeg drukken. Snijd met en schillenmesje de afdruk uit. het kind kan vervolgens het gat vullen met strijkkralen. Maak een gaatje met een sate prikker in de bovenkant om het handje makkelijk op te kunnen hangen.

Nu kan het werk in de oven. Laat het werkje op het bakpapier liggen, en leg het op het rooster in het midden van de oven. Stel de oven het eerste uur in op 100 graden. Zet hem het tweede uur op 150 graden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *