Blog 40 – Eekhoorn

Eekhoorn

Ken je het liedje “eekhoorn, eekhoorn, met je lange staart”?
Hij is zo leuk, en makkelijk te leren voor de kinderen. Vandaag knutselden we een eekhoorn mét een lange staart!

We zochten een tekening op van een eekhoorn en printten deze uit. De kinderen hebben deze ingekleurd. Hierbij legde ik uit dat ze de eekhoorn in moeten kleuren, en proberen in de lijntjes te blijven, omdat we daarna de eekhoorn moeten uitknippen. De kinderen houden wel van een uitdaging en gaan lekker aan de slag.
Als de eekhoorns klaar zijn knippen we ze uit. Het staartje los van het lijf. Daarna lamineren we beide delen. Als laatste prikken we een splitpen op de plek van het begin van het staartje. Nu heeft de eekhoorn een wiebelstaart!

Nodig:

Tekening Eekhoorn
Splitpen
Lamineerapparaat
Kleurpotloden

 • 06 – Het spel van de eend
  06 – Het spel van de eend
 • 05 – Dieren dobbelsteen spel
  05 – Dieren dobbelsteen spel
 • 23 – Muziekles ‘herfst’
  23 – Muziekles ‘herfst’
 • Herfst
  Herfst

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>