Blog 39 – Cruesli maken

Cruesli maken

De cruesli was op, en daarom maakte we nieuwe!

De kinderen hebben de ingrediënten in de kom gedaan en goed geroerd. Daarna hebben ze het op de bakplaat geschept.
Ze genoten zichtbaar, en vonden vooral het laatste erg leuk: proeven! De cruesli was erg goed gelukt! En zo lekker, dat je moet oppassen om niet extra veel door je yoghurt te doen 😉

Recept

250 gram havervlokken
250 gram gemalen noten: wij gebruikten 150 gram pinda, 50 gram amandelen, 50 gram hazelnoten
20 gram tarwezemelen
250 gram vloeibare honing
100 ml zonnebloem olie
evt. 100 gram gedroogd fruit.

Doe alle ingrediënten in een kom en roer goed door.
Bedek een bakplaat met bakpapier.
Spreid het mengsel uit op de bakplaat.
Zet het een 3o minuten in de oven op 170 graden. Roer het mengsel elke 10 minuten even door.
Laat daarna de cruesli goed afkoelen.
Je kunt er nu gedroogd fruit aan toe voegen. Snij dit dan in kleine stukjes.

Bewaar de cruesli droog en goed afgesloten.