Blog 37 – Herfsttafel

Herfsttafel

We hebben de thee opgeruimd en de voeltafel gevuld met kastanjes, eikels, en wat steentjes. We hebben enorm veel kastanjes gevonden in het Bospark. Sommige zaten nog in de schil. De kinderen proberen deze eraf te halen. Heeel voorzichtig! Want die stekels die prikken wel een beetje. De binnenkant van de schil is wit, en voelt een beetje leerachtig. De kinderen ruiken en voelen eraan.

Naarmate de herfsttafel staat wordt deze steeds meer gevuld met verschillende materialen. Elke keer als we gaan wandelen wordt er druk gezocht naar eikels en kastanjes. Deze worden dan weer in de bak gedaan. Ook hebben we er dennenappels en steentjes in gedaan.

De andere materialen die erin liggen zijn eierdozen, wc rollen, bekertjes en flesjes. Een paar flesjes hebben een smalle hals. Het lukt de kinderen wel om er een kastanje doorheen te duwen. Maar eruit halen?! Dat is nog niet zo makkelijk… Desondanks maakt het flesje met de kastanjes erin wel een heel leuk geluid. Er wordt flink mee geschud. De kinderen stralen. Wat een plezier hebben ze!

De wc rolletjes worden op diverse manieren toegepast. Zo is een kind druk aan het ‘schuren’ aldus hemzelf. Dat heeft hij goed bekeken! Als je een rolletje plat maakt lijkt het inderdaad net op een schuurpapiertje. Een ander spelletje dat ze spelen is een kastanje in het wc rolletje stoppen. Een soort glijbaan. Of je zet het rolletje neer en legt er een voorwerp in. Daarna trek je het rolletje weg en tadaa! Dan zie je het voorwerp liggen.

De dennenappels worden netjes op de hoeken van de tafel neergelegd.

Ook met de eierdozen kunnen de kinderen wel wat. Zo stoppen ze in elk vakje een kastanje. O nee, eieren 😉 Het ene kind houdt het bij 1 ‘ei’ per vakje en het andere kind propt de doos zo vol dat de doos amper meer dicht kan.

De kinderen spelen er nog vele en vele andere spelletjes mee. Als ik alles zou op schrijven dan zou ik morgen nog aan het schrijven zijn 😉
Leuk hé!

Nodig:

Voeltafel
Herfstmaterialen; kastanjes, eikels, enz..
Kosteloos materiaal: wc rollen, beker, bakjes