Blog 35 – Stoplicht

Stoplicht

Het is altijd druk met verkeer in de tuin 😉 Op dit moment speelt het stoplicht hierbij een prominente rol. “Groen!” klinkt het ineens, en in volle vaart vertrekken de kinderen naar de andere kant van de tuin. Het komt ook wel eens voor dat het ene kind een rood licht heeft en tegelijkertijd een ander kind groen. 😉 File rijden is ook erg populair.
Een kind zet steeds alle voertuigen in een lange rij en komt mij daarna halen om het te laten zien. 😀

Vandaag wilde ze graag knutselen en hierop stelde ik voor dat ze een stoplicht konden maken die we dan in de tuin kunnen zetten. Dit vonden ze een goed idee! We bekeken een plaatje van een stoplicht en overlegden welke kleuren er te zien zijn. De middelste, oranje, ja hoe maken we die kleur?! Groen en rood hebben we zo in de fles zitten, maar oranje niet. De kinderen hebben deze kleur daarom zelf gemengd. En dat is een magisch proces om te zien; hoe de kleuren in elkaar over gaan tot er een homogene massa ontstaat. De kinderen verfden eerst met een kwast, maar gingen al snel de handen erbij gebruiken. Het ene kind stempelde veel met de kwast, de ander vond het leuk om handafdrukken te maken. Dan plakt het papier zo grappig aan je handen. En wat denk je van de verf tussen je handen laten soppen? Dat maakt zo’n leuk geluid 😉

Het zijn erg creatieve stoplichten geworden!
Toen ze droog waren hebben we ze om een bamboestok geplakt. Alle zeiden met de binnenkanten naar elkaar toe aan elkaar maken met plakband. Een stukje in het midden, aan de onderkant open laten en daar de bamboestok doorheen steken. Het stoplicht hebben we vervolgens in de tuin gezet. De kinderen zijn er erg tevreden mee en hij wordt ook betrokken in het spel. Ze draaien hem steeds om zodat hij op groen, rood of oranje staat.

Nodig:

Stok
Verf (rood, groen, geel)
Papier
Kwasten
Plakband

 • 02 – Moppereend
  02 – Moppereend
 • 01 – Hamertje tik
  01 – Hamertje tik
 • 05 – Een kasteel…
  05 – Een kasteel…
 • 04 – Dotje de kip
  04 – Dotje de kip

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>