Blog 34 – knutselen met lijm en kwasten

Knutselen met lijm en kwasten

Dit doen we best regelmatig. Vaak gaan de kinderen gewoon hun eigen gang en doen ze waar ze zin in hebben. Dit zorgt voor een prachtig proces en met een eindproduct waar de kinderen heel trots op zijn.

We pakken de bak lijm en de kwasten erbij. Ieder kind kiest een kleur papier. Ik zet dan allerlei materialen op tafel; watten, stukjes papier, glitterpapier, bierdopjes enz.
Alleen het roeren in de bak met lijm en het uitsmeren op het papier is al een feest. De kinderen vullen het papier ruimschoots, zo dat er geen millimeter meer zonder lijm is. Daarna zijn ze gefocust op wat ze willen opplakken. De een plakt dopjes, de ander stukjes papier. Ze zijn zo met hun eigen werkje bezig dat ze de ander amper in de gaten hebben. Maar dan ineens, kijken ze op en zien ze wat de ander doet. Heee, zij heeft watten? Dat wil ik ook! En dan plakt iedereen zijn of haar vel vol met watten. Het ene kind maakt er bijna een berg van watten van en verstopt de bierdopjes hierdoor. Bewust! En het andere kind plakt een paar plukjes op en gaat verder met  ‘kwasten’. Degene die begonnen was met watten opplakken trekt ze er allemaal weer af. Heee, denk ik. Wat doe je nu?! Maar dat zeg ik niet 😉 Ik kijk naar wat er gebeurd. Een paar pluisjes blijven nog plakken op het papier, maar ook die worden verwijderd. Dan wordt het vel papier vrij netjes geordend met papiertjes en dopjes.
Ineens is zijn de werkjes klaar. De kinderen vertellen aan elkaar wat ze gemaakt hebben. Een kind heeft een zee gemaakt met allemaal dingen erin. Een ander kind heeft een ijsbeer geknutseld.

Leuk hé, vrij knutselen?! 😀

Nodig:

Lijm (behanglijm)
Kwasten
Papier
Materiaal wat opgeplakt kan worden

Unieke knutsels

Een gedachte over “Blog 34 – knutselen met lijm en kwasten”

  1. Inderdaad, geen betere manier voor de kids om zichzelf te ontwikkelen dan vrij knutselen, en hun fantasie de vrije loop te laten gaan. Leuk!
    Vr. groeten,
    Marieke van Zwieten

Reacties zijn gesloten.