Blog 18 – Ziek zijn – “CliniClown”

Ziek zijn (4) – “CliniClown”

Ziek zijn is niet echt leuk te noemen. We kijken een filmpje van twee Cliniclowns in actie in het ziekenhuis.
Daarna hebben we een leuk gesprek over dat kinderen soms ook in het ziekenhuis liggen omdat ze zo ziek zijn. Hoe fijn is het dan als er een clown langskomt om je op te vrolijken!

Dan zoeken we plaatjes op van een clown. Ze willen graag een clown knutselen. De kinderen kiezen de kleuren uit van de strik en hoed van de clown. Ze plakken de mond en ogen van de clown op een papieren bord. Daarna smeren ze de strik en de hoed in met lijm. Ze versieren het met allerlei vrolijke stukjes.

Ik krijg daarna het verzoek om ook benen te knippen voor de clown. Hij moest paarse benen krijgen. Hele lange benen. Deze werden ook flink ingesmeerd met lijm. Maar de benen wilde ze niet versieren… Dat moest clown maar zelf doen vond ze. Ze plakte er nog snel een stuk crêpepapier op. Hihi

Heerlijk om daarna te zien in het vrije spel dat de clown wordt opgenomen in het spel. De kinderen gingen in het ziekenhuisbed liggen en dan kwam de clown langs om ze op te vrolijken. Ook aan Gijs lieten ze graag het ziekenhuisbed zien, want daar kwam de clown langs.

Nodig:

Papieren bord
Behanglijm, kwast
Verschillende kleuren papier
Materiaal om op te plakken
Stift
Wiebeloogjes