Blog 15 – Ziek zijn – “bij de apotheek”

Ziek zijn (1) – Bij de apotheek

De kinderen hebben de laatste tijd allemaal wel een verkoudheid te pakken gehad, en zijn ziek geweest. Ziek zijn, en beter worden houdt ze erg bezig. Daarom hebben we de kamer nu ingericht als ziekenhuis. Zo hebben we onder de hoge box een heerlijk ziekenhuisbed gemaakt waar de kinderen doktertje spelen, en ook heerlijk kunnen snoezelen. Het keukentje hebben we ingericht als dokterskast. Hier liggen de doktersspullen klaar voor gebruik.

Ze komen regelmatig bij mij even m’n oren bekijken of met de stethoscoop naar mijn hart luisteren. De ene keer gaat alles goed met mij en de volgende keer moet ik toch echt een spuitje.
Ook zijn ze soms echt als een team aan het werk en onderzoeken ze samen de pop. Sommige dokters gaan alle kinderen bij langs. Kortom, het leeft!

”De apotheek”

De sensoriektafel hebben we ingericht als apotheek. Rijst hebben we groen gekleurd zodat het er een beetje uitziet als pilletjes. Verder liggen er verschillende maatschepjes en lepels in de bak. Samen met potjes en een ijsblokjeshouder zorgt dit voor uren speelplezier.

Het ene kind was zodoende ”hele lekkere medicijnen” aan het maken, zo vertelde ze zelf. Twee andere kinderen werkten samen als een team door een pannetje helemaal te vullen.
Een kind ging zo op in zijn spel dat de apotheek veranderde in een zandbak. Zo maakte hij het zandkasteel, met Sassa, Toto en Koos. Ook papa en mama werden erbij gemaakt.
Weer een ander kindje verstopte een verdwaald eendje tussen de rijst.
Zo mooi weer om te zien hoeveel plezier het de kinderen geeft om op deze manier te spelen. Zo in hun element. Heerlijk!

Nodig:

Rijst
Voedingskleurstof (blauw en geel)
Azijn
Potjes en bakjes
Lepelt en maatschepjes
Enz…

Rijst kleuren doe je zo:

Meng gele en blauwe kleurstof door elkaar, zo dat er groen ontstaat.
Voeg hierbij wat azijn toe en roer goed door.
Doe de rijst in een kom of bak. Voeg het kleurmengsel toe en roer goed door.
Het is de bedoeling dat je de rijst net nat genoeg maakt zodat alle rijst verkleurd. Houdt de rijst zo droog mogelijk zodat het snel gebruiksklaar is 🙂
Leg de rijst uit op een krant en laat het drogen.
Klaar!

 

2 gedachten over “Blog 15 – Ziek zijn – “bij de apotheek””

  1. Wat een leuke tip, rijst kleuren als pilletjes! Net thema ziek en gezond afgesloten, herkenbaar! Laatste week ziekenhuis bed ingeruild voor tandartsstoel. Ook erg leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *