Over stoepkrijt, dropwater en muziek

Haai,

Deze week heb ik kennis gemaakt met de kinderen die bij Marieke spelen. Wat een leuke, gezellige kinderen spelen daar! Ze zijn elke dag weer benieuwd wat ik mee heb genomen in m’n koffertje…

Dat vindt ik leuk, want ik laat graag zien wat ik mee heb! Zo had ik laatst last van mijn keel en toen heeft Marieke mij een beker dropwater gegeven. En dat vond ik toch zo lekker! Ik heb toen gevraagd of ze ook een flesje dropwater wilde maken zodat ik het aan de kinderen kon laten zien. Ze vonden het er zo lekker uitzien dat ze graag wilde proeven. Maar ja, het was nog niet goed. Het moest nog een nachtje weken. Dat vond ik ook wel erg jammer, ik had ze graag laten proeven van het lekkere dropwater.

Een andere keer had ik allerlei muziekinstrumenten in het koffertje gestopt. Ik ben dol op muziek! Ook de kinderen, en zo konden we samen muziek maken! Dat is echt gezellig. Die neem ik denk ik wel vaker mee. We hebben ook steeds gewisseld, zodat we allemaal met alle instrumenten konden spelen. Mathijs vond de bellenkrans zo ontzettend leuk dat hij hem niet meer terug in het koffertje wilde doen. Maar hij vond het ook wel logisch dat ik hem graag weer meenam naar m’n slaapplekje. Daarom neem ik ze gewoon vaker mee, dan kunnen we samen muziek maken.

Scarlett viel het op dat het koffertje wat ik bij mij heb, van haar is. Ja, dat is zo. Marieke moet nog een nieuw koffertje voor mij kopen zodat ik echt een eigen koffertje heb, en dan kan Scarlett weer met haar eigen koffertje spelen. Dat vindt Scarlett ook een goed idee, en zij vind gelukkig verder wel goed dat ik hem nu even gebruik.

Een andere dag had ik een paar pittenzakjes mee genomen. Dat is zo leuk! Daar kan je zo leuk mee spelen. Scarlett en ik hebben toen een mooie toren gebouwd. Ze koos welk kleur zakje ze eerst neer legde, en welke daarna, en daarna en daarna. Toen was de toren af. Dat doe ik nou ook altijd. Soms kies ik eerst voor de rode, of de gele. Dan krijg je steeds een andere toren en dat ziet er dan steeds weer leuk uit.

En weet je wat helemaal leuk was? Vandaag nam ik stoepkrijt mee in het koffertje. Ik ben zo dol op buitenspelen en stoepkrijten! Maar ik was vergeten welke kleur die ene nou was. Gelukkig wisten Jayden en Scarlett wel welke kleur het was. Ja, kleuren haal ik nog wel eens door elkaar.
Ze hebben allemaal aandachtig naar het stoepkrijt gekeken en toen wilde Levi het zakje wel openmaken om er mee te stoepkrijten. Gelukkig heb ik het zakje weer terug gekregen en zijn ze snel naar buiten gegaan om ook te stoepkrijten. Leuk hé, dat zij ook zijn gaan stoepkrijten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *