Blog 08 – Dipsaus met verse groenten

Dipsaus met verse groenten

Fruit is gezond, maar groente ook!
We maakten zelf een dipsaus waar we paprika, komkommer en bospeen in dipte.
Heerlijk en super simpel om te maken, gezellig samen met de kinderen.

Recept:

150 gram Griekse yoghurt
2 bosuien in kleine stukjes gesneden
3 eetlepels dille (vers of gedroogd, fijngehakt)
3 eetlepels bieslook (vers of gedroogd, fijngehakt)
Peper

Komkommer
Paprika
Bospeen
Soepstengel

Doe alle ingrediënten in een schaal, en roer het goed door.
Was en snij de komkommer en paprika in plakjes of reepjes.
Haal het loof van de bospeen af en was deze goed.
Leg dan alles op een bord en zet het op tafel.

Zo heb je in een oogwenk een heerlijk tussendoortje op tafel. De kinderen, en ik hebben er van genoten! Deze houden we erin 😉
Wellicht vinden de kinderen het maar een vreemd iets, als je zoiets als dit voor de eerste keer aanbied.
Laat ze zelf kiezen wat ze er wel en niet van willen eten. Als je het vaker aanbied dan leren de kinderen het voedsel kennen en door zelf mee te eten maak je de drempel ook kleiner voor ze om nieuwe dingen te proberen.

Geniet ervan!

_M902738