Blog 03 – Hartenhuis

Hartenhuis

In 2014 en 2015 was er de succesvolle Wensvlagactie, dit jaar komt Stichting Het Vergeten Kind met ‘De vrolijkste reminder-actie van Nederland’, volledig ondersteund door 3M.
Door in heel Nederland vrolijke Post-it Art op te hangen, vraagt de Stichting op een positieve manier aandacht voor de 38.000 vergeten kinderen in opvanglocaties in Nederland.
Scholen, bedrijven, particulieren, iedereen doet massaal mee. Zo staan bijvoorbeeld de Ziggo Dome, Euromast en voetbalclubs Amsterdam Arena en NAC geheel in het teken van het Hartenhuisje de komende weken. Om zo de vergeten kinderen een signaal van hoop te geven.
Vergeten in het oog van ’t grote publiek, maar zeker niet door de bevlogen professionals in de zorg. Om die reden verbindt Stichting Het Vergeten Kind zich dit jaar aan Pleegzorg Nederland en hun pleegouders wervingscampagne, want: elk kind verdient het om in een warm en veilig huis op te groeien. Het doel is om in een jaar tijd 3.500 nieuwe pleeggezinnen te werven voor kinderen die niet thuis kunnen wonen. 

Ook wij doen mee! 

Op het raam hebben we een hartenhuis geplakt. Het trekt best de aandacht van voorbijgangers hihi. Het ziet er warm, gezellig en helder uit. De kinderen vinden het bijzonder dat er een huisje op het raam zit.
We hebben een aantal activiteiten gedaan die passen bij dit thema.

Hartenhuis
Hartenhuis

Post-it huis

Uit dik papier knippen we een huis. Daarna kunnen de kinderen allerlei verschillende kleuren post-it blaadjes opplakken. Ze vinden het plak effect leuk, en ontdekken dat ze de blaadjes los kunnen maken, en weer kunnen opplakken. Zo geven ze het huisje steeds een nieuwe look. Ze kleuren de blaadjes in met krijt.

Nodig:

A4 papier
Post-it blaadjes

Hartenhuis 4
Hartenhuis 4

Post-it puzzel

We lamineren een aantal post-it blaadjes, in de vorm een huis. Daarna krijgen de kinderen precies dezelfde kleuren blaadjes. Nu kunnen ze de puzzel maken door dezelfde kleuren op elkaar te plakken. De groene en gele blaadjes lijken nog behoorlijk op elkaar, een uitdaging dus 😉

Nodig:

Lamineerapparaat
Post-it blaadjes

Post-it puzzel 3
Post-it puzzel 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *