Blog 14 – Vrolijke schudflessen

Vrolijke schudflessen

In het najaar hebben we schudflessen gemaakt met veel praal en glitter. Ze zijn nog steeds dagelijks populair. Maar om in deze donkere dagen iets meer vrolijkheid in huis te halen hebben we weer nieuwe gemaakt.
Eerst maakten we een boodschappenlijstje en hebben we flessen en strijkkralen gekocht bij de winkel. Dit was al een uitje op zich. Maar we hadden geen tijd te verliezen, het liefst hadden de kinderen met de dikke jas nog aan direct de flesjes gemaakt 😉

We goten wat water uit de fles en stopten er allerlei materialen in: veertjes, strijkkralen, houten kralen, pailletten, rietjes. De kinderen kozen zelf of het water gekleurd moest of niet. Zo kregen we een rode, een gele en twee doorzichtige flessen. Als laatste vullen we de flessen met wat zonnebloemolie. Daarna heel goed dichtdraaien en lijmen.

Schud de vrolijkheid maar rond!

Nodig:

Doorzichtige fles
Water
Attributen zoals kralen, strijkkralen, veren, rietjes, etc.
Zonnebloemolie
Voedingskleurstof
Lijm om fles dicht te lijmen


 • 04 – Schuimig ijs
  04 – Schuimig ijs
 • 12 – Verticale kiemtuin
  12 – Verticale kiemtuin
 • Lente
  Lente
 • Blog 62 – Voelbad
  Blog 62 – Voelbad

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>