Blog 39 – Natuurschilderij – 4 juni

Natuurschilderij

Vandaag is het een mooie zomerdag en de kinderen willen erg graag naar buiten. We gaan vroeg op pad, want nu is het nog niet zo warm buiten.
We nemen een krant mee, want daar kunnen we straks een spelletje mee doen.
Het is even zoeken naar een goed plekje in verband met verkeer, water en hondenpoep. Uiteindelijk strijken we neer in het burgermeester Visserpark. Een mooi grasveld omringd door een voetpad en planten.

We leggen de krant op het gras en dan vertel ik wat de bedoeling is. We gaan natuurlijke materialen verzamelen; bladeren, takjes, gras, bloemetjes en steentjes. De kinderen vinden het een leuk spel en ze gaan op zoek. Als ze een plekje hebben gevonden met gemaaid gras lijkt het wel een estafetteloop. De kinderen rennen heen en weer met plukken gras en leggen het op de krant. Er ontstaat een bijzonder kunstwerk. Ook een beetje grind van het voetpad en een paar madeliefjes worden toegevoegd.

Als het kunstwerk af is gaan we even zitten en eten en drinken we wat. Daarna bekijken we nog een keer wat we gemaakt hebben en dan is het tijd om verder te gaan. De kranten gaan weer mee, wie weet kunnen we ze nog voor een ander spelletje gebruiken..

’s Middags spelen we in de tuin met bakken water, afwasborstels, gieters en een dozijn sponzen. Wat een pret, wat een lol!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *